Algemeen

Waarom zijn de molens in Winschoten oranje verlicht?

- advertentie -

Winschoten – Wie is het al opgevallen? Sinds enige dagen zijn de molens in Winschoten oranje verlicht. Maar waarom zou dit zijn? De redactie kreeg hier verschillende vragen over en besloot op onderzoek uit te gaan!

- advertentie -

Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes van de Verenigde Naties. In Nederland nemen UN Women Nederland, de Unie van Soroptimistclubs en Zonta Nederland het voortouw in deze campagne door aandacht te vragen voor deze nog heel veel voorkomende mensenrechtenschending, ook bij ons in Nederland. Zij doen dit onder andere door gemeenten en provincies op te roepen een gebouw, fontein, standbeeld of ander object oranje uit te lichten tussen 25 november en 10 december en aan het publiek uit te leggen waarom dit gebeurt. Dit zijn de ’16 Days of Action against Violence’

In 2018 deden voor het eerst gemeenten en provincies mee; 25 gemeenten en drie provincies verspreid over het land lichtten gezamenlijk meer dan 40 gebouwen, bruggen, standbeelden en fonteinen oranje uit, vaak omlijst met een toespraak van de burgemeester of wethouder en/of een actie van lokale organisaties. Dit jaar zullen in Nederland naar verwachting de meeste objecten ter wereld oranje kleuren!

Op nationaal niveau komt alle informatie rond de Orange the World campagne in Nederland samen op de website www.orangetheworld.nl. Hierop verschijnen alle nieuws en aankondigingen, en uiteraard vanaf 25 november ook de foto’s van de oranje uitgelichte gebouwen en objecten en verslagen van evenementen. Burgers en pers kunnen deze website benutten om meer te weten te komen over de campagne en het bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button