Algemeen

Boeren verzamelen zich met tientallen trekkers langs A7

- advertentie -

Winschoten – Zo’n 50 boeren hebben zich maandagmiddag rond 12.15 uur verzameld langs de A7 bij Winschoten. De boeren stonden met hun trekker in de berm en gedeeltelijk op de vluchtstrook. Het verkeer ondervond geen hinder.

- advertentie -

De blokkade was onderdeel van een landelijke actie die vooraf was aangekondigd. De boerenprotestgroep Farmers Defence Force (FDF) liet weten door heel het land bij op- en afritten van snelwegen actie te zullen voeren.  Met deze actie willen de boeren druk op het kabinet houden. Volgens de organisatie was het niet de bedoeling dat de boeren het verkeer blokkeerden.

Boerenorganisaties, verenigd in het Landbouw Collectief, spraken vanmiddag in Den Haag met landbouwminister Schouten over voorstellen die zij woensdag neerlegden om de stikstofcrisis aan te pakken. De maatregelen komen deels overeen met wat het kabinet heeft voorgesteld

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button