Cultuur

De Klinker vertoont film met Bruce Springsteen

- advertentie -

Winschoten – Kunstencentrum De Klinker presenteert op vrijdag 6 december om 19.30 uur de filmversie van “Western Stars”, het nieuwste album van Bruce Springsteen op het grote doek. Met de film slaat de legendarische singer- songwriter een nieuwe weg in, waarbij hij echter zijn roots niet vergeet. De documentaire behandelt de thema’s liefde en verlies, eenzaamheid, familie en de onverbiddelijk voortschrijdende tijd.

- advertentie -

De film roept het beeld op van het Amerikaanse Westen -zowel het mythische Westen als de harde werkelijkheid- en vertelt met archiefbeelden, muziek en Springsteens persoonlijke bespiegelingen het verhaal van “Western Stars”.

Met de filmserie ‘Het Kunstencentrum presenteert’ brengt Kunstencentrum De Klinker iconen uit de geschiedenis van de podiumkunsten onder de aandacht van een nieuwe generatie. Eerder stonden o.a. het Zwanenmeer, Queen, Lady Gaga en de Beatles centraal.

Bij Kunstencentrum De Klinker ontwikkelen leerlingen zichzelf ook tot singer- songwriter. Afdelingshoofd Harry van der Laan: ‘’Talentenjachten als The Voice laten vaak het eindresultaat zien van een lange ontwikkeling. Maar zangers en muzikanten groeien niet aan de boom. Wij zien ze jong beginnen en begeleiden ze in bandrepetities, met optredens en met wekelijkse lessen in alle stijlen. De films zijn dan ook onderdeel van de educatietak van Cultuurhuis de Klinker. In deze film (Western Stars) zie je de ontwikkeling van Bruce Springsteen als singer-songwriter.”

Kaarten voor de film  zijn te bestellen via www.indeklinker.nl of de theaterkassa (0597-700270).

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button