Algemeen

Bloemetje van de Week voor trotse moeders Kim en Serena

- advertentie -

Winschoten – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd. Zaterdag kiezen de initiatiefnemers Jos Schaafsma en Pascal Meinders daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze keer brachten we twee boeketten naar Winschoten. Eén voor Kim Slijfer, de andere voor Serena Slijfer-van Meerendonk.  Ze werden genomineerd door Margriet Slijfer uit Winschoten. Ze schreef: “Ik nomineer onze dochter Kim Slijfer en onze schoondochter Serena Slijfer – van Meerendonk. Ze zijn beiden mama geworden en ze doen het super! Daarom verdienen ze allebei een bloemetje!”

Wanneer we de auto parkeren, doet Henk de deur al open. “Kom binnen! Willen jullie koffie?” Binnen is het gezellig druk. Stefan en Kim zijn er met hun zoontje Yaron. En ook Serena en Rene, met hun dochtertje Kayla.

Moeder Margriet zit er trots naar te kijken. Het zijn haar eerste kleinkinderen. Ze zegt: “Ik ben zo trots op mijn dochter en schoondochter! Als aanstaande moeder wordt je zomaar in het diepe gegooid. Je krijgt een kindje en je redt je er maar mee. Maar kijk nou hoe goed ze het doen!”

Yaron is nu vijf maanden oud. En Kayla drie maanden. “Er zit precies twee maanden tussen:  Yaron werd 3 juli geboren en Kayla 3 september.” Serena: “Gisteren gingen we met Kayla naar het consultatiebureau. Ze is nu al 62 cm lang. Dat is ruim boven het gemiddelde.”

Yaron zit bij moeder Kim op schoot en brabbelt er vrolijk op los. Ondertussen probeert hij steeds te gaan staan.

Oma Margriet zegt: “Hij lijkt op zijn oom. Die stond al met zeven maanden. En liep al toen hij nog maar tien maanden oud was.”

In de hoek van de woonkamer staat een witte box. Margriet past regelmatig op haar kleinkinderen. “Het zijn allebei heel vrolijke baby’s. Je moet ze samen in de box zien! En ze huilen haast nooit. Als ze dat al doen, dan is er echt wat aan de hand.”

Alleen de poes Lola vindt de baby’s nog niet zo leuk. Ze snuffelt even, maar is dan snel weer weg. “Lola gaat steeds boven aan de trap zitten als één van de kleinkinderen in huis is.”

Beide kinderen gaan vaak naar de kinderopvang. Yaron naar k.o. Nijntje in Scheemda. En Kayla naar Poppiez in Winschoten. Stefan: “Als ik hem na een dagje kinderopvang weer ophaal, wil Yaron eigenlijk liever daar blijven. Zo goed heeft hij het daar naar de zin ..”


Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’
Foto & tekst: Jos Schaafsma

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button