Algemeen

B & B De Oldambtster en Goudsmederij Oldambt binnenkort nieuw in Beerta

Beerta – Beerta is binnenkort twee nieuwe bedrijven rijker. In de authentieke boerderij aan de Hoofdstraat 97 vestigen zich met ingang van februari 2020 bed & breakfast De Oldambtster en goudsmederij Oldambt. Beide bedrijven worden gerund door Rob en Marian van Eck en hun zoon Martijn.

- advertentie - 

Echtpaar Van Eck runde tot voor kort een succesvolle juwelierszaak en goudsmederij in De Bilt. “Ik ben ambachtelijk goud- en zilversmid en dat is waar mijn hart ligt”, vertelt Van Eck. Zijn echtgenote vult aan: “De zaak was druk en het leven was er hectisch. Wij wilden nog één keer in ons leven een stap maken en ons hart volgen: de focus op de goud- en zilversmederij in een rustige, wat natuurlijker omgeving.” In Beerta vond het gezin een grote Oldambtster herenboerderij op een prachtige, rustig gelegen locatie.

Goudsmederij Oldambt
“In onze goudsmederij Oldambt maak ik op ambachtelijke wijze unieke sieraden, zowel vrij werk als in opdracht. Ook verzorgen wij er workshops in de edele goudsmeedkunst voor groepen van drie tot ongeveer tien personen”, vertelt van Eck. “In gezellige, onbevangen sfeer kunnen mensen hier terecht om hun eigen persoonlijke en unieke sieraad van goud, zilver, staal of titanium te maken, bijvoorbeeld een ring, hanger, oorbellen, bedels of armband. Ook is het mogelijk om zelf mee te werken aan het maken van unieke trouwringen naar eigen idee of ontwerp. Daaraan werken we dan met elkaar enkele dagen. Dat is heel mooi te combineren met een verblijf in ons B & B.”

B & B De Oldambtster
De boerenschuur biedt voldoende ruimte voor realisatie van een tweede onderneming: een luxe bed and breakfast. B & B De Oldambtster telt vijf ruime kamers met eigen sanitaire voorzieningen. Ook heeft elke kamer een eigen ruim privé-terras, waar het heerlijk vertoeven is. Verder komen er op termijn een ontbijtzaal en een loungeruimte waar de gasten kunnen ontspannen. Vooralsnog wordt er ontbijt geserveerd als roomservice. Gasten kunnen in de omgeving heerlijk wandelen en fietsen, het water op in de Blauwestad of lekker gaan winkelen in Winschoten.

“Onze beide bedrijven versterken elkaar”, zegt Van Eck. “Mensen die hier enkele dagen willen werken aan hun eigen unieke sieraad kunnen onder hetzelfde dak overnachten en aan de gasten van onze B & B presenteren wij natuurlijk graag het werk van onze goud- en zilversmederij.”

Reserveren is mogelijk
In aanloop naar de opening van de B & B en goud- en zilversmederij is het nu al mogelijk om overnachtingen en workshops te reserveren. Meer informatie over de exacte openingstijden is verkrijgbaar op het telefoonnummer, waar ook gereserveerd kan worden: 06-51854368.


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button