Op stap

10 jaar Midwinterwol, alles van, over en met wol

- advertentie -

Winschoten – Winschoten weer twee dagen in de ban van wol tijdens Midwinterwol, altijd feest!

- advertentie -

In 2009, op vrijdag 17 december om precies te zijn, begon Midwinterwol als een klein gezellig wolfeestje in buurthuis De Riggel in Boven Pekela met wat regionale deelnemers. Nu, na 10 jaar is Midwinterwol uitgegroeid tot een groots tweedaags internationaal en feestelijk wolevenement van en voor alle liefhebbers van wol, spinnen, breien, haken, vilten, weven en verven. Op 13 en 14 december wordt de grote hal van manege De Dollard in Winschoten gevuld met 90 standhouders uit Nederland, België, Duitsland, Engeland, Wales en de Oekraïne.

Er zijn verschillende workshops te volgen en demonstraties te zien. En natuurlijk zijn ook de Alpaca’s weer van de partij. Dit jaar krijgen ze gezelschap van een twintigtal prachtige schapen van bijzondere rassen.

Veel standhouders doen in het kader van ’10 jaar Midwinterwol’ een aantrekkelijke jubileumaanbieding. Dus mis het niet. Beide dagen van 10.00-17.00 en de entree is 7 euro. Parkeren kan aan de Papierbaan in Winschoten, met oldtimerbussen wordt het vervoer geregeld naar de manege en weer terug. Voor meer informatie zie www.midwinterwol.nl

Laatste Midwinterwol
Na 10 jaar stopt Midwinterwol. Met de constante groei van het evenement is ook de organisatie steeds complexer geworden. Omdat de organisatoren Hans van Ee en Gerrie de Gans van Low Lands Legacy dit naast hun dagelijkse activiteiten doen, kostte het uiteindelijk meer tijd en energie dan wenselijk. Zo begonnen de laatste jaren in maart al de eerste voorbereidingen. Dus hoog tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Er zijn al wel wat ideetjes maar er moet nog veel worden onderzocht voordat die plannen concreet kunnen worden. Hoe, wat, wanneer en waar? Ze houden wolminnend Nederland zeker op de hoogte. Voor meer informatie: www.lowlandslegacy.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button