Algemeen

18 december wederom boerenprotest

- advertentie -

Winschoten – Het bestuur van Farmers Defence Force heeft afgelopen week het besluit genomen dat de aangekondigde actiedag woensdag 18 december zal zijn. Deze dag is in samenspraak met onder meer de Stichting Bouw in verzet gedoopt tot De Landelijke Actiedag van 2019.

- advertentie -

Het idee achter De Landelijke Actiedag is om samen met andere groeperingen in actie te komen en zo een duidelijk statement te maken richting de overheid over hun beleid.

Hoe de actie van de boeren er exact uit gaat zien is nog niet bekend. Er wordt door RTV Noord gesproken over het blokkeren van wegen naar distributiecentra van supermarkten, maar ook wordt er door groepen aangegeven liever een ludieke actie te houden.

Eerdere acties
Eerder dit jaar trokken de boeren al massaal naar het Malieveld in Den Haag om te protesteren tegen de stikstofcrisis. Ook werd er al geprotesteerd bij op- en afritten van snelwegen en bij diverse provinciehuizen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button