Algemeen

Bad Nieuweschans biedt handtekeningen aan wethouder aan vanwege geluidsoverlast

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Maandagmiddag hebben de initiatiefnemers van de handtekeningenactie over het toenemende verkeerslawaai van de autosnelweg A7 bij Bad Nieuweschans, 547 handtekeningen overhandigd aan wethouder Bard Boon.

- advertentie -

De handtekeningen gingen vergezeld met een brief aan de gemeente om actie te ondernemen tegen de geluidsoverlast. Veel gehoorde klachten zijn o.a:

-Voortdurend geraas van (vracht)auto’s tot laat in de avond, dan is het even iets rustiger waarna het tegen vier uur, half vijf in de ochtend weer begint.
– ’s Zomers niet meer buiten kunnen zitten.
– Ramen en ventilatieroosters in huis gesloten moeten houden.
– Psychische klachten, stress.
– Niet meer / slecht kunnen slapen.

Men wil graag een realistische en objectieve meting en afhankelijk daarvan een geluidsscherm met zonnepanelen. Ook een snelheidsvermindering staat op het wensenlijstje.

De wethouder zegde toe in overleg te gaan met de gedeputeerde van de Provincie Groningen om vervolgens Rijkswaterstaat het probleem van de overlast voor te leggen om naar een gedegen oplossing te zoeken.
Dit verkeerslawaai staat los van het ‘geklapper’ van de brug over de Westerwoldse Aa. Hiervoor heeft Rijkswaterstaat inmiddels een toezegging gedaan om het binnenkort op te lossen.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button