Algemeen

Vanaf december 2020 sneltrein tussen Groningen en Winschoten

- advertentie -

Winschoten/ Scheemda – Vanaf december 2020 rijden er tussen Groningen en Winschoten in de spits extra sneltreinen. Door de extra treinen worden de reizigers meer over de treinen verspreid. De reistijd wordt negen minuten korter en de kans op een zitplaats neemt toe.

- advertentie -

Aanpassingen aan sporen en stations
Om de sneltrein te kunnen laten rijden, zijn aanpassingen aan het spoor en de stations nodig. Zo worden tussen Hoogezand-Sappemeer en Zuidbroek de seinen aangepast. Hierdoor kunnen treinen op kortere afstand van elkaar rijden. Op station Zuidbroek worden oude sporen verwijderd en worden de perrons verlengd. Het middenperron wordt verbreed. Ook komen er nieuwe wissels. Die zorgen ervoor dat de doorgaande treinen minder af hoeven te remmen.

Aanpassingen sporen en stations
De extra sneltreinen stoppen op station Groningen, Groningen Europapark, Scheemda en Winschoten. Op station Scheemda kruisen de treinen elkaar. Het huidige middenperron is te smal voor het verwachte aantal reizigers; daarom wordt er aan de noordkant van het spoor een nieuw perron aangelegd. Het huidige middenperron wordt verlengd, zodat er langere treinen kunnen rijden. Bij het bestaande overpad naar het perron komen spoorbomen om het oversteken veiliger te maken.

Verbeteren veiligheid op overwegen
De beveiliging op de overwegen op het traject tussen Groningen en Winschoten wordt ook verbeterd. Dit gebeurt onder meer bij de Noorderzanddijk in Groningen, in Hoogezand en in Scheemda.

Spoorplan Noord-Nederland
De sneltrein tussen Groningen en Winschoten is onderdeel van het Spoorplan Noord-Nederland. Door dit plan worden de treinverbindingen tussen het Noorden en de Randstad verbeterd. De aanpassingen aan het spoor voor de sneltrein zijn ook nodig voor de toekomstige snelle verbinding tussen Groningen en Bremen, de Wunderline.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button