Algemeen

25 jaar Radio Winschoten: Een uitstapje naar Radio Westerwolde

Winschoten – Het rommelt het nog wel eens binnen lokale omroepen in het algemeen en zeker bij Radio Winschoten in het bijzonder. Dat was toen het geval en in dat kader is er weinig veranderd.  We komen daar in een later editie nog uitgebreid op terug.

- advertentie - 

Die “ruzies” hadden vaak te maken met de creativiteit van de medewerkers, die vaak haaks stond op de ideeën van de bestuurders.  Daarbij gingen die bestuurders net even te vaak op de stoel van de programmamakers zitten hetgeen uiteindelijk tamelijk destructief was.

Na weer zo’n aanvaring besloten de collega’s van Sport Lokaal en Magazine zich aan te melden bij Radio Westerwolde. Met name de makers van het programma Magazine –dat overigens nog steeds tussen 12 en 1 uur op de zondagmiddag via die zender te beluisteren is- besloten bij die omroep maar eens goed uit te pakken. De redactieleden Hedwig de Boer, Ard van der Velde Bjorn Brouwer en Jan Keitz, hadden inmiddels al een naam opgebouwd, waarbij ze veelvuldig borg stonden voor bijzondere programma’s.

Besloten werd tijdens de Week Der Besten in Vlagtwedde te gaan voor een recordpoging. Dat die poging iets met muziek en de omroep te maken moest hebben was van meet af aan duidelijk.

De programmakers besloten in een uur zendtijd zo veel mogelijk unieke liedjes te laten horen. Dat leidde tot een zoektocht die heel veel tijd kostte, waarbij veel hulp kwam van medeprogrammamakers. De recordpoging lukte een paar keer, waarbij maar liefst 115  liedjes (In een uur !) ten gehore werden gebracht. Om een in druk te geven, het kortste liedje duurde 3 seconden. Dat betrof een op zichzelf staande track op een lp overigens.

De makers van Magazine genoten door middel van die recordpoging veel aandacht zowel in de schrijvende als sprekende pers. Zo waren er interviews via RTV Noord, Radio 2 en de Belgische nationale omroep, die op hun beurt ook weer een aantal nieuwe ultrakorte tracks voor de volgende recordpoging aanleverden. Een succesvolle aanpak dus.

Maar daarmee stopt het verhaal niet, want bij een derde poging werden ook net als in de voorgaande pogingen weer heel veel korte liedjes ten gehore gebracht, maar daarbij werd ook elk liedje door iemand anders aangekondigd!

Mensen werd van het tegenover de studio gelegen terras geplukt om aan de uitzending mee te werken en het lukte op die wijze om 112 songs met evenzoveel unieke presentatoren te laten horen.

De organisatie van de Week der Besten was zeer verguld met onze recordpogingen en reikte daarom dan ook maar liefst drie keer een oorkonde uit, die fraai ingelijst nog steeds in de studio van Radio Westerwolde staan opgesteld.

Tags
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Open chat
Tip ons!