Op stap

320 Lifeguards en lifesavers van de Reddingbrigade vullen Winschoter haven

- advertentie -

Winschoten – De tiende(!) editie van Serious Rescue vond vorige week plaats. Het thema van dit jaar was ‘De Lifeline – hulp aan slachtoffers van mensenhandel’. In de week voor kerst (18-24 december) trokken er drie teams met 3FM-dj’s te voet door Nederland, in estafettevorm. Zij liepen één route van Goes naar Groningen. Hun tocht door Nederland word afgelegd in het kader van de 3FM-actie Serious Request.

- advertentie -

Reddingsboten
Maar niet alleen deze vertegenwoordigers van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) gingen van ‘van actie naar actie’. Verenigd in Serious Rescue vaarden leden van reddingsbrigades in een lang lint zo’n 100 kilometer in drie dagen.

Maar liefst 320 lifeguards en lifesavers van Reddingbrigades uit heel Nederland werden vorige week zaterdagavond ontvangen door de brandweer van Winschoten in de jachthaven van Winschoten. Met de actie haalden zij 20.126,80 euro op voor het goede doel.

Mensenhandel
Het jaarthema, ‘De Lifeline – hulp aan slachtoffers van mensenhandel’, is het doel waar Serious Rescue aan wil bijdragen door vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoring en andere activiteiten. En dat is dus gelukt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button