Sport

IICH Groningen in Zuidbroek heeft grote publiekstrekkers

- advertentie -

Zuidbroek – Het jaarlijks Internationaal Indoor Concours Hippique in Zuidbroek zorgt weer voor veel spectaculaire paardensport aan het einde van 2019 en de start van 2020. Al een week staat de Eurohal in Zuidbroek volledig in het teken van het IICH Groningen. Een groot concours waarbij bijna alle disciplines van de paardensport aan bod komen.

- advertentie -

De organisatie heeft dit jaar weer een mooi programma in elkaar gezet. Zaterdag 21 december was er de aftrap met een veiling, waarbij diverse dressuur- en springtoppers onder de hamer kwamen.

Een nieuw onderdeel was de Bixiedag op 24 december. De jongste paardensportliefhebbers konden deze dag laten zien wat ze al kunnen in een schitterende ambiance. Bij de AA dressuur was er succes voor deelnemers uit Oldambt. Er was een gedeelde eerste plaats voor Renske de Haan uit Beerta met Veenstra’s Julia en Emma Lynn Vries uit Nieuwolda met Gijs.

Zaterdag 28 september stond in het teken van de hengstencompetities. De organisatie KWPN heeft IICH Groningen, Zuidbroek onderdeel gemaakt van de voorselecties. In de dressuur werden eerste in de L; Glock’s King Karim (Hans Peter Minderhoud) 94 punten, M; Jameson Rs2 (Marieke van der Putten) 93 punten en Z/ZZ zwaar Imposantos ( Bart Veeze) 94 punten.

Bij het springen werden eerste in de L Can’t Touch This (Caroline Müller), in de klasse M Je Suis Equus Tame (Steven Veldhuis) en in het Z Inaico VDL (Alex David Gill).

De komende weken staat er tot en met zaterdag 11 januari veel op het programma. Maandag 30 december komt de mensport uitgebreid aan bod met de spectaculaire mini-marathon en in de avond barst het Friezen geweld weer los.

2 januari zal er in de avond gestreden worden in de klasse Z springen om de Gemeente Oldambtprijs. Dinsdag 7 januari is een speciale avond, Van Fokker tot Topsport waarbij de Winschoter amazone, jury en instructrice Christa Larmoyeur met haar team een indrukwekkende avond gaat verzorgen met oa medewerking van de eveneens uit Winschoten afkomstige Marten Luiten en nog vele anderen.

10 januari om 21.30 is er het spectaculaire Six-bars, waarbij de laatste hindernis telkens wordt verhoogd tot er 1 deelnemer overblijft! En zaterdagavond11 januari zal de afsluitende internationale Grote Prijs Rabobank worden verreden over 1.45m.

Voor alle informatie en het complete programma kunt u kijken op www.iichgroningen.nl en de facebook pagina.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button