Incidenten

Brandweer: “109 uitrukken, brandweer wegens mist stand-by op kazernes”

- advertentie -

Groningen – De brandweer kijkt terug op een mistige maar drukke jaarwisseling. “Gelukkig konden de meeste inwoners uit onze provincie genieten van een mooie oud en nieuw. In totaal zijn we 109 keer ingezet tussen 18.00 uur op oudjaarsdag en 7.00 uur vanmorgen. Dat aantal lag vorig jaar op 101 inzetten.” aldus de brandweer.

- advertentie -

Grotere incidenten
Het aantal meldingen is ten opzichte van vorig jaar licht gestegen. Dit jaar waren er vooral wat meer grote branden. In Muntendam is de brandweer vannacht ingezet voor een brand in een boerderij, in Veendam voor een brand in een winkelpand en een woning en in Wehe-den Hoorn voor een brand in een leegstaand hotel.

Bij de laatste twee hebben heeft de brandweer tot in de ochtend staan blussen. Bij de branden zijn gelukkig geen gewonden gevallen. Wel is de schade aanzienlijk. In alle gevallen hebben we de omliggende bebouwing kunnen behouden. De overige incidenten waren vooral kleine brandjes op straat.

Paraat
Het blijft een bijzondere nacht waarin veel van de brandweermannen paraat staan om in actie te komen. “Vanwege de mist hebben 22 ploegen zelfs besloten om de jaarwisseling op de kazerne door te brengen. Hierdoor hoefden onze vrijwilligers niet meer vanuit huis door de mist naar de kazerne te komen en konden ze sneller uitrukken.” aldus de brandweer.

Surveilleren
In de stad Groningen is ook het multi-surveillanceteam actief geweest. “Zo konden we controleren of bijvoorbeeld brandstapels een gevaar voor de omgeving opleverden en of onze inzet nodig was. Het team ontving 57 meldingen, waarbij we 8 keer zijn ingezet.” laat de brandweer weten.

Gemoedelijk
Afgelopen nacht is er op drie plekken vuurwerk naar hulpverleners gegooid. Toch hebben we de sfeer tijdens de jaarwisseling in het algemeen als gemoedelijk ervaren. “We zijn blij dat onze collega’s vanmorgen veilig naar huis konden keren.” aldus de woordvoerder.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button