Algemeen

25 jaar Radio Winschoten: Radio Winschoten op alle fronten creatief

- advertentie -

Winschoten – Nog de allerbeste wensen voor 2020 in een goede gezondheid, ook namens de makers van deze rubriek. Die wensen worden in een veelheid van vormen uitgesproken en een daarvan konden we op nieuwjaarsdag horen en zien bij de collega’s van RTV Noord.

- advertentie -

Erik Hulsegge en Wiebe Klijnstra zaten achter hun microfoon met als doel de luisteraars in staat te stellen hun dierbaren een voorspoedig nieuwjaar te wensen.

Een ontzettend leuk initiatief, dat overigens een beetje geleend was van onze omroep Radio Winschoten. In de tachtiger en negentiger jaren zaten vertegenwoordigers van alle redacties klaar om de nieuwjaarswensen van de Winschoters en de andere Oldambtsters luid en duidelijk voor de radio te laten horen. Eerlijkheidshalve moet ik daarbij opmerken dat het idee afkomstig was van Wiebe Klijnstra, die veelvuldig zijn creatieve capaciteiten ten toon spreidde bij de omroep.

(Lees verder onder de foto)

De bovenstaande foto geeft een sfeerbeeld van de beginjaren van onze omroep. Wiebe op een podium (eigenlijk en feestelijk aangeklede vrachtwagentrailer) met als doel reuring te maken van de omroep die toen overigens nog niet in de lucht was.

De aaneenschakeling van bekende en wat onbekende artiesten werd destijds op een passende wijze geopend door de onvergetelijke Ede Staal, die toen overigens al te ziek was om nog te kunnen optreden.

- advertentie -

(Lees verder onder de foto)

- advertentie - 

De sportredactie bezat ook een gezonde dosis creativiteit.  Niet elke zaterdag en zondag was in die tijd doorspekt met alle mogelijke sportevenementen. Vakanties en soms ook de weersomstandigheden gooiden regelmatig aanzienlijke hoeveelheden roet in het eten.

Toch wilden de programmamakers ook dan in elke uitzending een vorm van sportieve strijd aanbieden. In dat kader werd de Grote Prijs van Radio Winschoten bedacht. Elke week werd iemand die op wat voor manier dan ook wat met sport van doen had uitgenodigd, om op zijn of haar eigen wijze de strijd aan te gaan met een loopband. Die loopband stond opgesteld bij Sportshop ’74 in de Langestraat en de opdracht was om binnen precies 5 minuten een zo groot mogelijke afstand te overbruggen. Deze strijd was wekelijks uitvoerig in het sportprogramma te beluisteren. Helaas ontbreken in ons archief de beelden van deze activiteit. Inderdaad jammer.

Maar die beelden hebben we wel van de activiteit die daarna onderdeel was van de Grote Prijs van Radio Winschoten. Samen met de schietsportvereniging De Vrijheid werden diezelfde atleten in staat gesteld aan de luisteraard te tonen, hoe scherp hun vizier stond afgesteld. Onder leiding van deskundige instructeurs werd er op verschillende doelen geschoten.

(Lees verder onder de foto)

Op de foto de host voor dit programmaonderdeel Gertjan Russchen, die voor zover ons bekend nu erg veel doet op het gebied van de golfsport in Europa. Overigens heeft Gertjan de mooiste radiostem en beschikte hij over een perfecte timing voor het inspreken van promo’s en jingle’s. Het is nog steeds een wonder dat hij nooit is “weggekaapt” door een landelijk opererende omroep.

(Lees verder onder de foto)

Tot slot een sfeerbeeld uit het Winschoter zwembad. Ook de nobele zwemsport had bij ons veel aandacht, mede dank zij de inspanningen van Abel Brink, die doorgaans ook onze verslaggever was. Als hij verhinderd was werd zijn taak waargenomen door andere collega’s. zoals op de bovenstaande foto Jose Spa. Dat kleine meisjes groot worden,  kunnen we zien aan het feit, dat Jose na haar verblijf bij Sport Lokaal een imposante maatschappelijke carriere heeft gemaak . Ze is nu inmiddels directielid bij Landal Greenparks.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button