SportVideo

Marten Luiten debuteert met overwinning op IICH Groningen

- advertentie -

Zuidbroek – Voor de subtop dressuur werd er 4 januari in de ZZ-Zwaar, Lichte Tour en Grand Prix gestreden om een plekje voor de grote finale in de avond. De beste 6 van elke klasse mochten door naar het avondprogramma voor de kür op muziek. Oldambtster Marten Luiten behaalde met Fynona in het ZZ-Zwaar met 73.667% de eerste plaats. Olympisch ruiter Diederik van Silfhout bezette met Impression met 69. 951% de eerste plaats bij de Lichte Tour en Margo Timmermans mocht met Catch Me met 70 .734% het oranje lint ontvangen bij de Grand Prix.

- advertentie -

In de avond was de Eurohal volledig vol en kon iedereen genieten van 18 küren. Veel küren worden gemaakt door vakmensen, hetgeen je vaak terugziet in de uitvoering. Zo ook deZZ-Zwaar kür van Marten Luiten. Zijn nieuwe kür is wederom gemaakt door Jacquelien Vriese van Symphoneon Sound Design uit Oude Pekela. De kür is zo gemaakt, dat Marten deze kan gebruiken bij de normale subtop wedstrijden, maar ook bij de Young Riders.

Marten en Fynona lieten ondanks wat spanning een mooie uitvoering zien, wat resulteerde in een eindscore van 75.958% en dit leverde hen de eerste plaats op. Floor Vos met Happy Feet werd tweede met 68.333% en Saskia Knol behaalde met Ship Fund’s Halivia de derde plaats met 67.375%.

De uitslagen voor de Lichte Tour:
1 – Diederik van Silfhout, Impression 75.875%
2 – Carlijn Vaessen, Fossbury 74.281%
3- Corinda Luttjeboer, Endyrava DC 72.656%

De Grand Prix was de afsluiter van deze indrukwekkende dressuurdag.
1 – Lynne Maas, Electra 78.625%
2 – Veronique Roerink, Flanell 77.625%
3 – Margo Timmermans, Catch Me 72.063%

Nog een week kan er in Zuidbroek worden genoten van de ruitersport. Voor de dressuurliefhebbers is er dinsdagavond 7 januari een grootse show, verzorgd door Christa Larmoyeur en haar team, waar winnaar Marten Luiten eveneens aan deel neemt. Verder is er woensdag 8 januari de grote showavond met een gevarieerd aanbod en zal zaterdagavond 11 januari bij het springen de Grote Prijs Rabobank als slotstuk van het IICH Groningen worden verreden.

Voor het complete programma, toegangsprijzen en meer informatie en kijk op www.iichgroningen.nl of op de facebookpagina.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button