Incidenten

Woningoverval Scheemda in Opsporing Verzocht

Scheemda – Morgenavond besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan een woningoverval die op 9 november 2018 plaatsvond aan de Zwaagsterweg in Scheemda. Een 62-jarige man werd rond 22:30 uur in zijn slaap overvallen en door drie personen bedreigd. De overvallers eisten geld en dreigden de man iets aan te doen.

- advertentie - 

In de boerderij in Scheemda runt het slachtoffer ook een kaaswinkel. De daders namen onder meer geld uit de kassa mee.

(Lees verder onder de foto) Foto: G. De Groot/ OldambtNu.nl (archief)

Van de drie verdachten is het volgende signalement bekend:
– een vrij lange, blanke man van ongeveer tussen de 30 en 40 jaar oud is, die Nederlands sprak zonder accent;
twee personen die kleiner waren dan de eerste verdachte, ongeveer tussen de 25 en 30 jaar oud, waarvan één man en de ander zou mogelijk een vrouw zijn.

Uit beelden blijkt dat de overvallers vermoedelijk in een donkere Volkswagen Golf of Polo reden, of een auto die daar op lijkt. In de uitzending van Opsporing Verzocht worden onder meer een reconstructie van de overval en camerabeelden van de vermoedelijke daders getoond.

Lees ook: Bewoner wordt overvallen door drie personen met mes

Op zoek naar getuigen
De politie laat deze zaak niet los en hoopt dat iemand weet of vermoedt wie de verdachten van deze woningoverval zijn en dat met he zullen delen. U kunt uw tips delen via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Opsporing Verzocht
Opsporing Verzocht begint dinsdagavond om 20.35 uur op NPO 1. Op woensdag 15 januari is de herhaling te zien op NPO 2 omstreeks 11.40 uur.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button