Weerbericht

Het wordt kouder!

De Bilt – Het zachte weer is voorbij! Vanaf komend weekend gaat de temperatuur omlaag en na weken zonder vorst kan het ’s nachts weer vriezen. Verwacht geen winterkou en van schaatspret zal met de huidige verwachting al helemaal geen sprake zijn. Overdag wordt het namelijk een graad of 6 en dat is een normale temperatuur voor januari.

- advertentie - 

In deze zachte winter is het opvallend dat de temperatuur normaal wordt voor de tijd van het jaar. Vrijwel constant waren de temperaturen namelijk hoger dan gebruikelijk. De gemiddelde wintertemperatuur tot nu toe bedraagt 6,1 graden, terwijl 3,6 graden normaal is. Omdat het zo lang zacht is geweest, voelen de normale temperaturen van volgende week een stuk kouder aan.

Kouder weer met kans op mist
Vanaf zaterdag krijgt Nederland te maken met rustig weer. Daarbij blaast een noordwestenwind vrij koude lucht naar ons land. Overdag wordt het een graad of 6 en ’s nachts kan het een paar graden vriezen. Wel liggen hardnekkige mist en laaghangende bewolking op de loer. Daardoor kan de temperatuur overdag een stuk lager uitvallen. Écht winterweer wordt het voorlopig niet. Sneeuw en ijzige kou zijn in geen velden of wegen te bekennen.

Door de zachte appel heen bijten
Komende dagen is nog niets van kouder weer te merken. Het is zeer zacht met dinsdag en woensdag maxima van 10-13 graden. Bovendien regent het regelmatig en is het ook onstuimig.

- advertentie - 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button