Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Op stap

Volendams Opera Koor geeft concert in Harbour JazzClub Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Het Volendams Opera Koor geeft op zaterdag 25 januari vanaf 20.00 uur een spectaculair operaconcert in de Harbour JazzClub aan de Havenkade-west 3 in Winschoten. Het concert van het koor in authentieke Volendammer klederdracht wordt georganiseerd door serviceclub RT41. Solisten zijn sopraan Aylin Sezer (www.aylinsezer.com), tenor Bart Poort en bariton Gerard Visser. Het koor wordt muzikaal begeleid door pianist Hans van Beelen.

- advertentie -

Het Volendams Opera Koor onder leiding van dirigent Peter Schlamilch telt zo’n honderd vrouwen en mannen, voor wie het zingen de grootste hobby is. Het meer dan zeventig jaar oude koor gaf in de loop der jaren talloze concerten in binnen- en buitenland, onder meer in in Brussel, Fontainebleau, Wenen, Jeruzalem, Boedapest, Monte Carlo, Dresden en Malta. Het Volendams Opera Koor trad op met solisten van internationale faam zoals Antonio Salvarezza, Henk Smit, Christina Deutekom, Marco Bakker, Rudolf Schock en Renate Holm.

Het koor werkte mee aan talloze tv-producties, zoals het Prinsengrachtconcert in 2002 en het programma bij gelegenheid van het Zilveren Regeringsjubileum van Koningin Beatrix op 30 april 2005. Tot de mijlpalen rekent het koor een reis in mei 2009 naar Rome, waar het koor de audiëntie van de Paus bijwoonde en in drie van de vier belangrijkste basilieken in Rome mocht zingen, waaronder de Sint Pieter. Het Volendams Opera Koor stond ooit voor het eerst landelijk in de schijnwerpers, toen de beroemde tenor Tito Schipa aan het eind van de jaren vijftig zijn afscheidstournee in Volendam begon en door het koor werd ingehaald op een Volendamse botter.

RT41
Drijvende kracht achter het operaconcert is Ronde Tafel 41 (RT41) Winschoten. RT is een serviceclub voor mannen van 21 tot 40 jaar. De club bevordert onderlinge vriendschappen, zet aan tot delen van kennis, ervaringen en meningen en zet zich in voor maatschappelijke doelen. De opbrengst van dit concert komt ten goede aan deze inzet voor goede doelen.

Het concert van het Volendams Opera Koor in de Harbour JazzClub aan de Havenkade-west 3 in Winschoten vindt plaats op zaterdag 25 januari vanaf 20.00 uur. Het aantal kaarten is beperkt. Kaarten kosten 12,50 euro en zijn verkrijgbaar aan de deur en in de voorverkoop via www.rt41.nl/volendams-operakoor-komt-naar-winschoten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button