Sport

Bootcamp voor kinderen in Nieuwolda

Nieuwolda – Tim Nieland uit Nieuwolda is zelf al jaren actief in de survivalsport. Naast het zelf beoefenen van deze sport heeft hij ook ervaring opgedaan tijdens zijn stage en bijbaantje als kampleider bij zomerkampen. Inmiddels heeft hij alle papieren behaald en is een gediplomeerd trainer.

- advertentie - 

Middels zijn bedrijf Move on Outdoor gaat hij nu bootcamp trainingen geven in Nieuwolda.

Op zaterdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur worden er standaard jeugdtrainingen aangeboden voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Vanwege het succes is er ook gelijk gestart met een volwassenentraining op de maandagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur. Er wordt verzameld bij het gebouw van VV-Nieuwolda aan de Noorderlaan 16 te Nieuwolda.

Tim: “Bij Move-on Outdoor geloven we in het fit worden op een natuurlijke manier. Dit betekent dus dat we nooit krachttraining gaan doen met gewichten of specifiek gaan trainen op één spiergroep. Om zo gebalanceerd mogelijk te sporten en zo gezond mogelijk op te groeien zullen we diverse basiselementen in elke training verwerken. Dit omdat je in het dagelijks leven weinig hebt aan bijvoorbeeld alleen heel hard kunnen rennen of alleen heel sterk zijn.Plezier is naar mijn idee het belangrijkste element om kinderen te laten groeien in een sport. Zonder plezier vinden ze alles maar saai en doen ze niet goed mee. Daarom staat plezier bij Move-on outdoor als het om trainen gaat toch echt op de eerste plaats.

Om deze reden zullen we weinig wedstrijdjes tegen elkaar doen omdat competitie bij sommige kinderen juist demotiverend kan werken. Ook zullen de verschillende oefeningen zo veel mogelijk in een spel-vorm verwerkt zijn wat het natuurlijk veel leuker maakt dan alleen maar een oefening uit te moeten voeren.”

Voor meer informatie of het aanvragen van een proefles kunt u terecht op https://www.moveonoutdoor.nl/

 

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close
Open chat
Tip ons!