Weerbericht

De herfst is terug! Wind en regen na het weekend

- advertentie -

Landelijk – Het kille en grijze weer is bijna voorbij! Na het weekend lijkt het eerder herfst dan winter en regeren wind en regen. Vooral dinsdag en woensdag beloven onstuimig te worden. In combinatie met buien levert dat veel drukte op de wegen op.

- advertentie -

Na een week met rustig, kil en grijs weer zal de overgang naar het herfstachtige weer extra goed merkbaar zijn. In de nacht van zondag op maandag trekt een regengebied over ons land. Ook maandag overdag zijn buien te verwachten. De wind is duidelijk aanwezig. Het waait matig tot vrij krachtig in het binnenland en krachtig in de kustgebieden. De temperatuur stijgt naar 8-10 graden.

Onstuimig en nat: dinsdag veel wind en regen
Dinsdag wordt het pas echt onstuimig. De westen- tot zuidwestenwind is vrij krachtig boven land en krachtig tot hard in de kustgebieden. Aan zee kan het soms stormachtig waaien, windkracht 8 met kans op windstoten tot 75 km/uur.

Het waait niet alleen stevig, ook trekken talrijke winterse buien over het land. Bij deze buien is kans op onweer, hagel en zelfs een vlok kletsnatte sneeuw is niet uitgesloten. Tussen de buien door is ruimte voor de zon. De temperatuur stijgt naar 6-8 graden, maar tijdens stevige buien is het enkele graden kouder. Door de combinatie van buien en veel wind kan de ochtendspits dinsdag extra druk zijn.

Na dinsdag is het herfstachtige weer nog niet voorbij. Ook de dagen daarna blijft het namelijk wisselvallig met soms veel wind. Regelmatig trekken buien over het land en heeft bewolking de overhand. Tussen de wolkenvelden door weet de zon af en toe te schijnen. De temperatuur loopt op van 6-8 graden op woensdag en donderdag naar maar liefst 10-13 graden in en na volgend weekend! De winter is voorlopig ver te zoeken.

Luchtkwaliteit eindelijk beter
Afgelopen week was de luchtkwaliteit erg slecht en raadden we het stoken van houtkachels sterk af. Door het droge weer met weinig wind hoopten vieze stoffen zich namelijk op in de atmosfeer. De regen van komende dagen spoelt een groot deel van het fijnstof uit de lucht. Ook wordt schone lucht vanaf de Noordzee over ons land geblazen. De luchtkwaliteit zal dan ook sterk verbeteren. Voor longpatiënten is de weersverwachting van komende week erg goed nieuws.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button