Algemeen

Voorleestas voor 5000 kinderen uit groep 1 en 2

- advertentie -

Westerlee –  Op woensdag 22 januari vond op CBS Het Baken de feestelijke  start van De Nationale Voorleesdagen plaats. Dit jaar hebben zestig scholen in Nederland iets extra’s gekregen voor de ouders en kinderen van groep 1 en 2. Samen met Stichting Lezen en Stichting De Versterking biedt Biblionet Groningen 60 scholen (5000 kinderen) de mogelijkheid mee te doen aan het project De Voorleestas. Het betreft scholen in krimpgebieden en anticipeerregio’s die werken met de Bibliotheek op school. Met De Voorleestas wordt het voorlezen thuis tijdens De Nationale Voorleesdagen extra gestimuleerd.

- advertentie -

Woensdagmorgen  heeft Gelly Veenstra namens de bibliotheken in de gemeente Oldambt voorgelezen aan de kinderen van groep 1 en 2, veel ouders en grootouders waren ook aanwezig!

Na afloop was er voor ieder kind een mooie voorleestas met het boek Moppereend! En als extraatje een vingerpopje van Eend! Alle kinderen waren heel blij met dit mooie cadeau.

Ouders leveren een belangrijke bijdrage aan de leesontwikkeling van hun kinderen. De kans dat kinderen uitgroeien tot lezers is vijf keer groter als ouders een positieve leesopvoeding bieden (Stalpers, 2007). De Nationale Voorleesdagen is een toonaangevende campagne waarin scholen en kinderopvang extra aandacht geven aan voorlezen. Dat is een uitgelezen moment om ook het voorlezen thuis onder de aandacht te brengen.

Niet voor alle kinderen is het vanzelfsprekend om ook thuis voorgelezen te worden. Om dat te stimuleren, ontvangen leerlingen op deelnemende scholen tijdens De Nationale Voorleesdagen De Voorleestas. In de Voorleestas zitten aantrekkelijke materialen zoals de mini editie van het prentenboek van het Jaar, het voorleesknuffeltje en foldermateriaal, om thuis mee aan de slag te gaan.

Het project De Voorleestas wordt als aanvulling op de campagne De Nationale Voorleesdagen uitgevoerd door bibliotheken, leerkrachten en ouders. Leesconsulenten en leescoördinatoren zijn de trekkers van dit project binnen de scholen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button