Algemeen

Opening 14 februari NUVER koffie, thee & anders

- advertentie -

Scheemda –  Nuver  koffie, thee en anders’ (‘Nuver’) wordt een ‘Werken, Dagbesteding en Leren’ (WDL) locatie van Cosis voor mensen met een verstandelijke beperking en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Dit wordt gerealiseerd in het pand naast RoggeveldFietsen te Scheemda en er vindt over en weer brede samenwerking plaats. Met hulp van subsidies voor de inrichting en inzet van vele mensen kan op 14 februari de opening plaats vinden.

- advertentie -

‘Nuver’ wordt een gezellig koffiehuis waar men terecht kan voor een kopje koffie of thee met een gebakje en een lichte lunch. Ook worden duurzame en stijlvolle woonaccessoires verkocht. Deze zijn gemaakt van overgebleven fietsmaterialen van RoggeveldFietsen.

Doel van ‘Nuver’ is het creëren van een beschermde zinvolle dagbestedingsplek waar cliënten verschillende werkzaamheden uitvoeren, in contact komen met mensen zonder een beperking, hun talenten ontdekken en aan eigen kwaliteiten kunnen werken.

Naast de werkplek zorgt Nuver voor een zichtbare plek in de maatschappij waar mensen kunnen ervaren hoe een samenwerking tussen Cosis en een lokale ondernemer werkt. Ook vindt verbinding met plaatselijke ondernemers plaats door afname van gebak en andere artikelen.

‘Nuver’ wordt gerealiseerd in een leegstand pand (Poststraat 6a) naast RoggeveldFietsen. Er is een doorgang tussen beide panden zodat de samenwerking versterkt wordt en zichtbaar is voor de buitenwereld. De openingstijden van ‘Nuver’ zijn gelijk aan de openingstijden van RoggeveldFietsen.

Om de inrichting van het pand te kunnen bekostigen zijn subsidies bij vele fondsen en stichtingen aangevraagd. Er is door velen gehoor gegeven aan het verzoek. Ook is er veel zelfwerkzaamheid ingezet (heel veel hulphanden) en Roggeveld Fietsen en Cosis zijn dan ook trots om op 14 februari te kunnen openen.

‘Nuver’ betekent ‘Mooi’ in het Gronings. Deze naam is gekozen om het mooie van de mensen die er werken, de producten en het totale project te benoemen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button