AlgemeenOp stap

Nieuwe opzet warenmarkt Adrillen Winschoten

- advertentie -

Winschoten – De Venne is nog maar net klaar en wordt direct overgeleverd aan de grootste jaarmarkt van het Noorden: de Adrillen! Maandag 7 november vanaf 9.00 uur staan de standhouders op de Venne en het Burg. Schönfeldplein klaar om u te verwelkomen. ‘Het was een grote puzzel, maar het is gelukt’, aldus Renate van Eerden van de gemeente Oldambt die belast is met de organisatie van de warenmarkt.

- advertentie -

Met de herinrichting van de Venne was het even onzeker of de grootste jaarmarkt op zijn oude stek kon plaatsvinden. De organisatie heeft alles op alles gezet om de markt op zijn vertrouwde plek te plaatsen, maar dat was geen makkelijke klus. ‘Er kunnen maar aan één kant kramen worden geplaatst, omdat anders de aanrijroutes van de hulpverleningsdiensten niet kunnen worden gegarandeerd. Daarnaast moeten de kramen op het trottoir worden geplaatst, omdat anders het wegdek te smal is. Zo zijn we verschillende obstakels tegen gekomen’, zegt Renate van Eerden. ‘Maar ondanks de belemmeringen is het uiteindelijk gelukt en kan hopelijk iedereen zich vinden in de nieuwe opzet.’

Hobbymarkt
Waar afgelopen jaren de hobbyisten te vinden waren in de Tramwerkplaats, zijn ze dit jaar weer terug op hun oude vertrouwde plek in Cultuurhuis De Klinker. De hobbymarkt vindt plaats van 9.00 tot 17.00 uur op de eerste en tweede verdieping van De Klinker. Hobby’s als kantklossen, breien, borduren, kleien, hout bewerken, kaarten maken en haken komen hier uitgebreid aan bod. De entree is gratis.

Eurobus
Wilt u zelf niet met de auto of op de fiets komen? Dan is er dit jaar de eurobus. Voor € 1,- wordt u vanuit een aantal locaties naar de Adrillen in Winschoten gebracht. De vertrektijden van de Eurobus vindt u in onderstaande tabel of op de website oldambt.groningen.nl.

bussen

Kermis en winkelopeningstijden
Van oudsher is er tijdens de Adrillen ook een kermis. Sinds een aantal jaren vindt de kermis plaats op het Marktplein in Winschoten. Zo ook dit jaar. De winkels in de binnenstad van Winschoten zijn geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Lutje Adrillen
Tijdens de Lutje Adrillen op maandag 14 november wordt alles nog eens dunnetjes overgedaan. Diverse kramen vullen dan wederom de Venne en het Burg. Schönfeldplein. Ook de Eurobus rijdt volgens het bovenstaande schema. 

Voor alle informatie kunt u ook terecht op www.oldambt.groningen.nl.

Foto: Marcel Lameijer/ Marcel-Lameijer.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button