Cultuur

Psychiatrisch cabaret in De Klinker in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Na groot succes van de theatervoorstellingen ‘Geen paniek’ (met psychiater Bram Bakker) en ‘Ik zie de bui al hangen’ komt cabaretière Marjolijn van Kooten nu met ‘Ongestoord’, wederom boordevol zwarte humor. Het psychiatrisch cabaret van Van Kooten wordt ongelofelijk goed ontvangen.

- advertentie -

Tussen de lachbuien door voelt haar publiek zich getroost en verbonden door haar relativerende humor en ontroerende liedteksten. ‘Ongestoord’ is haar derde programma waarbij het taboe op angst en depressie doorbreken centraal staat. De voorstelling is te zien op donderdag 20 februari in De Klinker in Winschoten.

Ongestoord
Wat blijft er van je over als je geen patiënt meer bent? Wat is dan je identiteit? Ben je dan… eh…normaal? Wat is dat eigenlijk, normaal zijn? Het gaat nu al een paar jaar zó goed met Marjolijn, dat het bijna eng wordt. Maarja, de humor zit toch vaak in tragiek en ellende. Dus kom maar op met die tegenslag; met de moed der wanhoop zet Van Kooten haar hangende schouders eronder en maakt er denderende grappen over. Want humor blijkt nog altijd het beste medicijn. En Van Kooten heeft de lach aan haar kont hangen!

Marjolijn van Kooten leed jarenlang aan een zware angststoornis. Met hulp van Bram Bakker ontdekte ze haar grootste passie: cabaret. Ze volgde een theateropleiding en won in 2010 zilver bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Haar angst is onder controle. “Nu wil ik andere mensen met angstklachten laten zien dat er hoop is”, aldus Van Kooten. Ze schreef eerder al het boek ‘Schijtluis’ over haar angsten en die van enkele bekende Nederlanders.

Deze avond is 100% anti-depressief. Je knapt er echt van op! Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via www.indeklinker.nl of de theaterkassa (0597-700270).

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button