Regionaal nieuws

75 jaar vrijheid: Spoorwegmuseum Zuidbroek zoekt voorwerpen

- advertentie -

Zuidbroek – Van 11 april tot en met 31 mei is in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum (NNTTM) te Zuidbroek een expositie ingericht over 75 jaar bevrijding bekeken vanuit het perspectief van de spoorwegen in Noord-Nederland.

- advertentie -

De expositie gaat in op een aantal spoorweggerelateerde onderwerpen van het station Zuidbroek en de noordelijke regio: Hoe verliep de bevrijding, de eerste treinen na 15 april 1945. Terugblik op het strategische en economische belang van de spoorlijn en de Duitse inval in Noord-Nederland. Ook het grensverkeer, waaronder ook de militaire en Jodentransporten, wordt belicht.

Het museum is voor deze expositie nog op zoek naar voorwerpen, foto’s, filmpjes en dergelijke. Heeft u voorwerpen in bezit die wellicht gebruikt kunnen worden voor de expositie en wilt u die voorwerpen in bruikleen geven, neemt u dan contact op met het museum. Dit kan telefonisch, per mail (info@nnttm.nl) of door in het weekend langs te komen bij het museum in Zuidbroek.

In het spoorwegmuseum te Zuidbroek is momenteel de wisselexpositie over het leven van de conducteur en de stationschef te zien. Vooral de treinsimulator is daarbij erg populair. U kunt daarbij zelf ervaren hoe het is om een trein te besturen.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button