Algemeen

1 Kratje bier buitgemaakt bij ‘ramkraak’ supermarkt Beerta

- advertentie -

Beerta – In de nacht van vrijdag op zaterdag is er een auto bij de COOP in Beerta naar binnen gereden. De ‘ramkraak’ vond om 05.00 uur plaats bij de buurtsupermarkt aan de Vredesplein in Beerta.

- advertentie -

Volgens de eigenaar Peter Wijsbeek is de buit klein, slechts één kratje bier van het merk Hertog Jan. “Op camerabeelden is te zien dat om 05.00 uur precies een zwarte auto bij mijn winkel naar binnen rijdt.” vertelt Wijsbeek aan OldambtNu.nl. “Vlak daarna rijdt hij vluchtig weg.”

Auto terug gevonden
De auto die hierbij is gebruikt werd even later op de oprit van Taxi Centrale Oldambt (TCO), aan de Industrieweg in Winschoten, terug gevonden. “Toen ik aankwam bij onze centrale was mijn parkeerplek al bezet.” vertelt Appie Kuiper, eigenaar van TCO. “Omdat ik ook mijn garage niet in kon hebben we de politie ingelicht, zij vertelden dat ze al op zoek waren naar deze auto.”

De politie heeft de auto, waar het krat bier (minus 2 flesjes) in lag, in beslag genomen voor onderzoek.

(Lees verder onder de foto)

Schade
De schade aan de COOP beperkt zich tot de schuifdeuren bij de ingang. “Het lijkt niet zo groot, toch is er duizenden euro’s aan schade” vertelt Wijsbeek. “Momenteel zit er een nooddeur in, deze zal zo snel mogelijk worden vervangen door een nieuwe.”

Voortvluchtig
Geruchten gaan de ronde dat de voortvluchtige ook is achtervolgd op de Udesweg in Winschoten. In de auto die namelijk na een achtervolging is aangetroffen aan het Zuiderveen, lagen 2 bierflesjes, ook van hetzelfde merk.

Dit laatste kon de politie niet bevestigen.

Lees meer: Politieauto beschadigd bij achtervolging

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button