Algemeen

Bekende poelier Posthumus verlaat na 55 jaar de markt van Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen zaterdag gingen voor de laatste keer de kipproducten over de toonbank bij poeliersbedrijf Le Grillon. Na bijna 55 jaar stoppen Evert en Petra Posthumus op de markt in Winschoten.

- advertentie -

Volgens een artikel in Dagblad van het Noorden gaat het echtpaar minder werken. “Mijn vrouw en ik gaan alleen wat minder werken.” zegt Evert tegen de krant. Maar waarom stoppen in je eigen woonplaats? “Winschoten loopt als een trein, maar daardoor is het er ook altijd erg druk. Niet alleen als we op de markt staan, maar we moeten er ook veel voorbereidende werkzaamheden voor doen”.

Ze zijn wekelijks nog wel in Ter Apel, Vlagtwedde en Assen te vinden.

Vrije zaterdagen
“Het wordt wennen, maar mijn vrouw en ik hebben tegen elkaar gezegd: ‘we willen meer tijd om leuke dingen te doen. Je kan wachten tot je pensioen, maar misschien ben je dan ook ziek en kun je niets meer. Het juiste moment om gas terug te nemen is altijd moeilijk. Want, het is natuurlijk tegenstrijdig: stoppen op de markt waar je groot bent geworden en waar het loopt als een trein. Maar misschien bevalt het ons niet. Dan moet ik maar bij mijn zoon solliciteren. Hij neemt het bedrijf over” aldus Evert aan Dagblad van het Noorden.

Zaterdag dus voor het laatst op de Winschoter markt. “Maar op de Winschoter markt blijft wel een poelier actief. Een medewerker gaat zelfstandig verder. Hij heeft dezelfde afnemer.”

Lees hier het hele artikel. 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button