Weerbericht

Eerste weekend zonder storm in vijf weken tijd

- advertentie -

Landelijk – Het weer breekt met de onstuimige trend van storm en zware windstoten in het weekend. Beide weekenddagen verlopen wel heel verschillend. Zaterdag is de kans op zon groot en kunnen we genieten van overwegend droog weer. Zondag passeert een regengebied en is het langere tijd bewolkt. Daarbij hoeven we geen storm en zware windstoten te verwachten en dat is voor het eerst in vijf weken tijd.

- advertentie -

Het weer heeft komend weekend twee gezichten. Zaterdag is het weer het gunstigst om eropuit te trekken. Het is dan overwegend droog met een wisseling van zon en stapelwolken. Mogelijk ontstaat heel plaatselijk nog een lokaal buitje. Met 9 à 10 graden is de middagtemperatuur heel normaal. De eerste uren van de ochtend is het koud met 0-3 graden en op sommige bruggen kan het een beetje glad zijn.

Regen, maar niet kletsnat
Zondag wordt een bewolkte dag en daarbij kunnen we perioden met regen verwachten. Het is wat winderig, maar met een matige tot vrij krachtige wind is het lang niet zo onstuimig als de voorgaande weekenden. Aan de kust kan het hard waaien. Verder is het zacht met in de middag 10-12 graden. In de loop van de middag kan de zon doorbreken en dan neemt de wind ook iets af.

Daarmee is het heel ander weer dan een week geleden. Toen was het op zaterdag zeer onstuimig met in het hele land zware windstoten door buien en daarbij heeft het kortstondig gestormd. De weekenden daarvoor trokken stormen Ciara en Dennis over het land en volgde daarna nog een weekendstorm zonder naam.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button