Op stap

3de editie Bevrijdingsfestival Oldambt

- advertentie -

Winschoten – Op dinsdag 5 mei wordt voor de derde keer het Bevrijdingsfestival Oldambt georganiseerd. De organisatie is momenteel druk bezig met de voorbereidingen van de derde editie van het festival. De programmering is zo goed als klaar. Evenals de vorige edities zal het bevrijdingsfeest ook dit jaar worden gehouden in het Maintebos aan de Garst in Winschoten.

- advertentie -

Sfeervolle locatie
“De locatie heeft bewezen dat het een prachtige en sfeervolle plek is. We hebben dit jaar nóg meer samenwerking gezocht met verenigingen, stichtingen en organisaties. Omdat het dit jaar 75 jaar geleden is dat we bevrijd zijn, zullen we er een nog mooier feest van maken voor iedereen, van jong tot oud”, aldus Betsie Beishuizen, de initiatiefnemer van het festival. Ook dit jaar is er een ochtendprogramma (van 10.30 tot 13.30 uur) in de huiskamertent, met sprekers, muziek, expositie en meer. Om 14.00 uur zal burgemeester Cora-Yfke Sikkema het middag- en avondprogramma openen op het grote podium.

Kinder- en foodplein Uiteraard is er dit jaar ook een kinder- en foodplein (groter dan de vorige edities). Wederom bestaat het programma uit straattheater, dansers, voetbalplein, gameshop, live muziek en meer.

Seniorenmiddag op 29 april
“Omdat ik het jammer vond dat er niet veel ouderen op het 1e festival waren, hebben we vorig jaar voor het eerst een senioren bevrijdingsmiddag georganiseerd (in het voormalig St. Lucas ziekenhuis) in samenwerking met Sociaal Werk Oldambt. Want als er één groep is die recht heeft op de viering van de bevrijding, dan zijn het de ouderen wel die de oorlog daadwerkelijk heeft meegemaakt”, aldus Beishuizen. Ook dit jaar wordt er daarom voor hen weer een gezellige middag georganiseerd op 29 april van 13:30 tot 16:00 uur. Het wordt een middag met een gevarieerd programma met film, muziek, verhalen en meer. De seniorenmiddag vind dit jaar plaats in de Rabozaal van De Klinker.

“De entree is zowel 29 april als 5 mei gratis. Binnenkort zullen we met naar buiten komen met de programma’s voor beide dagen. We gaan ons best doen om er met z’n allen weer iets moois van maken” sluit Betsie Beishuizen af.

De organisatie is nog op zoek naar sponsoren voor het festival. Voor meer informatie en/of vragen kan daarvoor een mail worden gestuurd naar betsie.b@hetnet.nl Zie voor meer informatie www. bevrijdingsfestivaloldambt.nl of de Facebookpagina Bevrijdingsfestival Oldambt of Instagram: Bevrijdingsfestival Oldambt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button