Sport

ACRO-teams Provinciaal Kampioen

- advertentie -

Winschoten – In Musselkanaal werden zaterdag 7 maart de Provinciale Kampioenschappen ACRO-gymnastiek gehouden voor D en E-niveau. Met bijna 250 deelnemers uit de provincie Groningen was het een druk bezochte wedstrijd en een spannende sportieve strijd.

- advertentie -

E-lijn
In de junioren klasse bij de duo’s behaalden Melissa Arents en Fleur Sassen van GV Bato de provinciale titel met 22.910 punten. Clubgenootjes Xenna Grad en Carlijn Dijkhuis behaalden in dit niveau het brons. Bij de senioren duo’s was er een mooie zilveren medaille voor Melissa Tuin en Marjolein Dekker van SV MidOost. De derde plaats was voor Day de Jonge en Vera Reinders van GV Bato. Bij de trio’s werd de titel bij de junioren overtuigend gewonnen door Sjuul Kloosterhuis, Mylene Horrel en Vera van Iren. De senioren trio’s maakten er een spannende strijd van want met een verschil van 0.09 behaalde Hilde Dieterman, Denise Hollander en Riva Werkman het zilver voor hun clubgenootjes Merle Smits, Myrthe Hilverts en Laura Horrel.

En bij de allerjongste trio’s, de instappers, was er een eerste plaats voor Ziva Fredriks, Yorna Boer en Jannemiek Daemen van het Turninstituut. De tweede plaats voor Aileen Edens, Fay Smith en Amber Kerbof van SV Drieborg.

D-lijn
Bij de D-senioren duo’s was het deelnemersveld zeer groot en het niveau zeer aan elkaar gewaagd. Het zilver werd gewonnen door Lisan Huft en Cecile Korte van GV Bato en het brons was voor Diewerke Molema en Femke Mezach van SV MidOost. Bij de D-junioren duo’s was er een mooie derde plaats voor Eileen Hilberdink en Keylee Knapper. En met een score van 22.350 behaalden Michella Masari en Ilse Mulder een derde plaats bij de Jeugd meisjes.

Bij de trio’s D senior ging het zilver naar Joyce Lingbeek, Sarah Wilkens en Monique Aardse van het Turninstituut. Hun clubgenootjes Britt Pesman, Marit Veen en Julie Hendriks werden derde.

Bij de junioren D trio’s behaalden Melissa Karimi Golpayegani, Daniek en Eline Jonker van SV dynamica een verdienstelijke tweede plaats.

De bovengenoemde teams en nog enkele andere teams uit Oost-Groningen hebben met de behaalde resultaten een startbewijs gehaald voor de districtfinale. Deze wedstrijd is op 28 maart in Sneek en bij een goede klassering kunnen ze dan doorstromen naar de landelijke wedstrijden.

Foto’s: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button