Algemeen

Dollard College ontvangt predicaat Erkend Junior tto

- advertentie -

Winschoten – Het Dollard College, vestiging Hommesplein in Winschoten, school voor vwo, tto (tweetalig onderwijs) en havo mag zich een Erkende Junior tto-school noemen. De school heeft dit nieuws in januari gehoord. Aanstaande donderdag 12 maart wordt het predicaat, in de vorm van een bordje, luidkeels door alle tto-leerlingen onthuld. Het Dollard College is erg trots op de behaalde erkenning.

- advertentie -

Vestiging Hommesplein in Winschoten geeft tweetalig onderwijs aan vwo-leerlingen. Het team heeft veel bereikt in de afgelopen vier jaren. De visitatiecommissie prijst het hoge niveau Engels van de leerlingen. Dit hebben ze kunnen horen in de lessen, maar ook kunnen aflezen op de Cambridge-certificaten. Leerlingen halen na drie jaar tto-onderwijs het niveau B2 en zelfs C1. Ook is de visitatiecommissie onder de indruk van de verschillende didactische werkvormen die de docenten in de lessen hanteren.

Deze werkvormen stimuleren de leerlingen om talige output te produceren. Ook bevorderen de docenten de Engelstalige interactie tussen leerlingen onderling. Maar vooral is de commissie trots op de internationale samenwerkingsprojecten: reis naar Denemarken en de uitwisseling met een school in Spanje.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button