Weerbericht

Zonnig, maar koud weekend

Landelijk – Gisteren is de astronomische lente begonnen, maar de weersverwachting voor dit weekend is ondanks veel zon niet lenteachtig. De thermometer zal ‘s middags 8-11 graden aanwijzen, maar de oostenwind maakt het voor het gevoel fors kouder. De gevoelstemperatuur komt uit rond 3 graden. Ook komt het in de nachten op uitgebreide schaal tot vorst.

- advertentie - 

De astronomische lente start vandaag en daarmee zijn de dagen langer dan de nachten. Ruim 12 uur zonneschijn krijgen we niet. In tegendeel, er is veel bewolking en vooral in het zuiden valt regionaal wat motregen.

Zonnig weekend met een koude wind
Beide weekenddagen verlopen zonnig, vooral zondag is het vrijwel onbewolkt. De maxima komen uit tussen 8 graden op de Wadden en 11 graden lokaal in het zuidwesten. Er waait een matige tot vrij krachtige oostenwind. Door de wind ligt de gevoelstemperatuur rond slechts 3 graden. In de nachten koelt het af tot rond het vriespunt of er net iets onder.

Na het weekend blijft het nog enkele dagen zonnig. De wind wordt minder krachtig en daardoor is het overdag voor het gevoel minder koud. In de eerste nachten van volgende week kan de temperatuur nog iets verder dalen dan tijdens het weekend. Mogelijk komt het in het oosten lokaal tot matige vorst met temperaturen onder -5 graden. Overdag wordt het 8-12 graden.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Open chat
Tip ons!