Algemeen

Bloemetje van de Week voor Cap’n Jack en Pirates4Kids

- advertentie -

Blauwestad – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd.  Zaterdag kiezen de initiatiefnemers Jos Schaafsma en Pascal Meinders daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Dat gaat deze week naar Renée en Don van Haren. Ze werden genomineerd door Aletta Meijer. Zij schreef: “Ik vind dat Don van Haren, alias Captain Jack Sparrow en ook zijn vrouw na hun inzet voor Pirates4Kids en alle andere activiteiten een bloemetje verdienen. Afgelopen zomer hebben ze zich ingezet om de kindertjes van Tsjernobyl te vermaken. En ga zo maar door. Ook het winkelend publiek in Winschoten wordt iedere zaterdag vermaakt door de crew!”

Wanneer we het piratendorpje “Blauwe Schat” in het Havenkwartier van Blauwestad inlopen, wanen we ons op een Caraïbisch eiland. Houten gebouwtjes, verweerde hekken met oude visnetten en een aantal prachtige palmbomen. De schelpen in het zand en de opgestapelde grote vaten maken het plaatje compleet.

In één van de huisjes worden we uitgenodigd door Don, deze keer niet in zijn rol als piraat. Hij vertelt over het ontstaan van dit werk. “Ik wilde nooit een typetje spelen. Maar heb me door Renée laten overhalen eens als piraat op foto te gaan met zieke kinderen.  Toen ik merkte hoe kinderen daarop reageerden, ben ik daarmee doorgegaan.“

In 2011 werd Stichting Pirates4Kids opgericht. Doel: kinderen in klinieken en instellingen een vrolijke dag bezorgen. Don en Renée doen dit met een groep vrijwilligers. “De kinderen worden geschminkt, er worden spelletjes gedaan en ze krijgen allerlei lekkernijen. Soms doen we ook een fotoshoot.”

In 2015 werd het piratendorpje Blauwe Schat geopend. Hier worden kinderfeestjes georganiseerd. “Het is erg leuk om te zien hoe ook ouders en grootouders fanatiek naar de schat zoeken. Op hun knieën in het zand, naast hun (klein)kind.”

Tijdens ons gesprek komt een nieuwe groep kinderen binnen.

‘Kijk! Daar komen de piraatjes! Wie is er jarig? En hoe oud wordt jij?” klinkt het hartelijk. “Zes!” antwoordt een als stoere piraat verkleed meisje dapper. “Zestien?”, vraagt Don. De kinderen lachen. “Zullen we straks de taart in stukjes snijden met een echt piratenzwaard?” “Jaaa!”schreeuwen ze in koor. De toon is gezet voor weer een geslaagd piratenfeestje.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button