AlgemeenKort nieuws

Brandweerkorps Scheemda vijfde op de brandweerwedstrijden

- advertentie -

Vlagtwedde – Zaterdag organiseerde het brandweerkorps Vlagtwedde de vaardigheidstoetsen in de 2e ronde gewestelijk 112 van de ABWC brandweer wedstrijden.

- advertentie -

Om 8.00 uur startte de eerste ploeg. De locatie was strikt geheim gehouden. Zowel de tien deelnemende korpsen als het publiek moesten zich melden bij de kazerne aan de Nieuwe Weg 1 in Vlagtwedde. Daar werd hen verteld dat de toetsen plaatsvonden op het terrein van Welkoop. Dit alles om het incident wat gaande voor iedere deelnemende korps geheim te houden.

Het scenario was als volgt: In een loods bij de Welkoop was brand uitgebroken. Hierbij was een persoon onwel geraakt. Een vrouw zat met haar hand klem tussen een kieper en een derde persoon zat boven op een silo en durfde niet meer naar beneden. Alle slachtoffers moesten binnen een half uur in veiligheid worden gebracht. Hierbij werd ook een hoogwerker ingezet.

De brandweer van Scheemda zorgde voor een goede, maar uiterste tactische aanpak om alle slachtoffers te bevrijden/ te redden en het vuur te bestrijden.

Om 19.00 uur werd bekend gemaakt welke drie ploegen in september in de landelijke finale gaan spelen. De prijzen werden door locoburgemeester Giny Luth uitgereikt.

De uitslag was als volgt:
1. Zutphen
2. Zeist
3. Workum
4. Gasselternijveen
5. Scheemda
6. IJsselmuiden
7. Gameren
8. Maasdam-Puttershoek
9. Groningen
10. Oudewater

Aangezien Scheemda net buiten de prijzen viel waren zij helaas niet door naar de landelijke finale.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button