Weerbericht

Opnieuw aangenaam en zonnig lenteweer op komst

- advertentie -

Landelijk – Liefhebbers van aangenaam en vrij zonnig lenteweer hebben geluk in deze aprilmaand. Woensdag stijgt de temperatuur weer naar 13 tot 17 graden en donderdag kan het 17 tot 23 graden worden. Alleen langs de noordkust en op de Wadden is het kouder. Ook koud verloopt komende nacht, want bij weinig wind kan het makkelijk 1 tot 3 graden vriezen.

- advertentie -

Het is komende dagen rustig weer. Er waait over het algemeen niet meer dan een zwakke tot matige wind uit het oosten. Daarmee wordt zachte lucht aangevoerd waarin de temperatuur woensdag stijgt naar 13-17 graden, lokaal kan het in het zuiden 18 graden worden. Alleen op de Wadden wordt het niet warmer dan 11-12 graden. Het weerbeeld laat volop zon zien en er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar.

Donderdag wordt het met 17 tot 23 graden nog warmer. Het is opnieuw zonnig lenteweer, maar later op de dag komen in het zuiden en zuidoosten stapelwolken tot ontwikkeling. Het blijft waarschijnlijk droog. Vrijdag draait de wind naar het noordoosten en stroomt weer wat minder warme lucht naar ons land. Bij veel zon wordt het 12 tot 14 graden in het noorden en noordwesten en 15 tot 18 in de rest van het land.

Komende nacht op uitgebreide schaal vorst
Komende nacht klaart het overal op. Waaien doet het ook niet of nauwelijks en daardoor wordt het een koude nacht met op uitgebreide schaal vorst. Vooral in het midden, oosten en zuiden gaat het makkelijk 1 tot 3 graden vriezen. Aan de grond kan het lokaal matig vriezen. In het westen en noorden daalt het kwik naar waarden rond of iets boven nul.

Mocht je de, overal al verkrijgbare, éénjarige zomerbloeiers al in de tuin hebben gezet dan is het raadzaam om deze af te dekken of binnen te halen als ze in een pot zitten. Deze éénjarige planten houden niet van vorst en nopen tot een nieuwe ronde naar het tuincentrum. Ook fruittelers zullen de kwetsbare bloesem moeten beschermen tegen vorstschade.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button