Weerbericht

Dit weekend: Vrij hoge zonkracht en veel pollen in de lucht

- advertentie -

Landelijk – Zaterdag is het zonnig in Noord-Nederland. In het zuiden is in de loop van de dag kans op een onweersbui. Zondag is het in het hele land zonnig en warm lenteweer. De maxima komen uit tussen 16 graden in het noorden en 22 in het zuiden. Na het weekend blijft het voorlopig zonnig en droog. Genieten van het mooie weer doe je nog steeds het beste in de tuin of op je balkon.

- advertentie -

Pas wel een beetje op met zonnen, want aan het begin van de middag bereikt de zonkracht op beide weekenddagen UV-Index 4-5. Een lichte en onbeschermde huid kan dan al binnen 30 minuten rood kleuren.

Ook is er veel pollen in de lucht. Vooral het pollen van berkenbomen veroorzaakt op dit moment bij veel mensen hooikoortsklachten. Regionaal komt al wat pollen van grassen voor en de overlast van dit zeer sterk allergene pollen zal komende tijd verder toenemen.

Zuiden zaterdag enkele buien
Op zaterdag is het in het noorden zonnig. In het midden en zuiden is er een mix van wolken en zon. In de zuidelijke helft is kans op enkele buien, mogelijk met onweer. Voor de natuur zijn de buien meer dan welkom, want op veel plaatsen is het alweer behoorlijk droog. Het wordt 16-17 graden in westen tot 20-21 langs de oostgrens.

Zondag blijft het overal droog. In de ochtend is het in het zuiden wisselend bewolkt en in het noorden zonnig. Zondagmiddag verloopt in het hele land flink zonnig. De temperatuur stijgt naar 17-18 graden in het noorden, naar 19-20 in het midden en naar 21-22 graden in het zuiden. In het Waddengebied is het een graad of 14.

Volgende week blijft het droog lenteweer met veel zon. Er is soms wat sluierbewolking zichtbaar, maar over het algemeen is de lucht strakblauw. De temperatuur stijgt dagelijks naar 15-17 graden in het noorden en naar 18-20 in het zuiden. Daarmee is het zachter dan de 13-17 graden die gebruikelijk is in de tweede helft van april.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button