Weerbericht

Weekendweer: eerst flinke buien, vanaf zondag zonniger en warmer

- advertentie -

Landelijk – Het weekend staat weer voor de deur en voor velen is het een lang weekend in verband met Bevrijdingsdag. Het weekend start met felle buien die met hagel, onweer en lokaal veel regenwater gepaard kunnen gaan. Zondag knapt het weer op en blijft het overwegend droog. Ook de eerste dagen van de komende week is het meest droog met geregeld zon. De temperatuur wordt geleidelijk weer wat hoger.

- advertentie -

Het weerbeeld wordt dit weekend geleidelijk steeds beter. We starten zaterdag met buien die vooral in het midden, maar zeker in het oosten fel kunnen zijn en gepaard gaan met hagel en onweer. In het westen valt het met de buiigheid wel mee en helemaal in het zuidwesten blijft het mogelijk zelfs droog. De maxima komen uit op 12-15 graden en dat is een paar graden frisser dan normaal. In de middag neemt de kans op buien af en laat de zon zich zien.

Zondag ziet het weerbeeld er anders uit. In het oosten is nog een bui mogelijk, maar veruit de meeste plaatsen houden het droog. Er is een mix van zon en stapelwolken en met 14 tot 18 graden is het ook minder fris. Dergelijke temperaturen zijn heel normaal voor begin mei. Genieten van het fraaie weer doen we nog steeds in en om het huis. Mocht je in de tuin of op je balkon in de zon gaan zitten, hou dan wel rekening met de zonkracht. Deze is 4-5 en dat betekent dat de onbeschermde huid na 20-30 minuten kan verbranden.

Bevrijdingsdag droog met geregeld zon
Maandag is er nog een buienkans en dan vooral landinwaarts. Zo nu en dan schijnt de zon en het wordt 13-17 graden. Op Bevrijdingsdag is het overwegend droog en schijnt geregeld de zon. De temperatuur valt een graadje hoger uit met 14 graden in het noorden tot lokaal 18 in het zuiden. In plaats van Bevrijdingsfestivals moeten we het maar gezellig maken in en rondom het huis.

Vanaf woensdag schijnt de zon naar verwachting flink. De temperatuur wordt nog wat hoger en stijgt in het midden, oosten en zuiden naar waarden rond 20-21 graden. In het noorden en westen is het veelal 16-19 graden.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button