Weerbericht

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag zonnig, maar niet warm

- advertentie -

Landelijk – Het wordt vrij zonnig tijdens de Dodenherdenking en ook op Bevrijdingsdag is het prima weer en blijft het droog. Het is niet warm met dinsdag 12-16 graden. De zonkracht is die dag juist wat hoger, dus pas op met zonnen. Deze zondag is het iets warmer met 13 tot 17 graden, maar lokaal kan wel een bui ontstaan.

- advertentie -

Maandag is het rustig lenteweer. Er zijn wel veel wolkenvelden en lokaal kan een bui voorkomen, maar geleidelijk breekt af en toe de zon door. Vooral in de middag kan in de kustprovincies de zon regelmatig schijnen. Met 13 graden aan de noordkust tot 17 graden in het zuiden is de temperatuur heel normaal.

’s Avonds verdwijnen de stapelwolken voor een groot deel en de kans is groot dat tijdens de dodenherdenking op de Dam de zon schijnt.

Dinsdag vieren we onze vrijheid en dan is het vrij zonnig en droog. Ondanks het zonnige weer valt de temperatuur iets lager uit. Het wordt 12 graden in het noorden tot lokaal 16 in het zuiden. Dit komt door een frissere noordoostenwind.

Pas op met zonnen
Wie Bevrijdingsdag wil benutten om even te zonnen wordt aangeraden om extra te letten op verbranding. Juist op deze dag is de zonkracht wat hoger met in het midden van het land zonkracht 5. In het zuiden kan de zon bijna zonkracht 6 bereiken en in helemaal in het noorden is de zonkracht met een krappe 5 iets minder hoog. De verhoogde zonkracht wordt veroorzaakt door de hoeveelheid ozon hoog in de lucht die op deze dag iets kleiner is.

Deze zondag zijn er wolkenvelden, maar ook zonnige momenten. In het midden kan daarbij kan een bui voorkomen. Met 13 graden in het noorden tot 17 in het zuidoosten is het iets warmer dan de komende dagen.

Bevrijdingsdag 2019 nog kouder
Vorig jaar was op Bevrijdingsdag sprake van koud weer. Het werd toen 10-12 graden en het regende af en toe. Het jaar daarvoor was het juist warm met in grote delen van het land 20-23 graden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button