Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Incidenten

Nieuwe AED in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Sinds begin deze maand hangt er aan de Sint Vitusholt 94 A in Winschoten een nieuwe AED. Dit op initiatief van Bernadette Schuurman, hulpverlener van Hartveilig. De omgeving heeft gedoneerd, waaronder verschillende bedrijven. De kast is door burgemeester burgemeester Cora-Yfke Sikkema onthuld.

- advertentie -

Buitenkast
De AED hangt in een waterdichte buitenkast. Hij is vergrendeld met een pincode, burger hulpverleners krijgen de code door middel van een SMS. Daarbij is de kast voorzien van nachtverlichting, alarm, en een verwarming. De behuizing beschermt de AED tegen stof, vocht, regen, kou. De verwarming houdt de temperatuur positief in het AED-compartiment. Deze optie omvat ook een temperatuursensor voor de automatische activering van verwarming of ventilatie volgens de ingestel
de drempelwaarden.

De AED
Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren en een AED wordt ingezet. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en staan aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button