Weerbericht

Hogere temperatuur in het weekend

Landelijk – Het is fris lenteweer en pas in het weekend krijgen we wat hogere temperaturen. Zondag wordt het 15-20 graden. Tot die tijd is het frisser dan normaal met kans op nachtvorst. Het vooruitzicht naar volgende week laat de temperatuur verder stijgen met waarden van 20-25 graden.

- advertentie - 

In de loop van de week stijgt de middagtemperatuur heel langzaam, maar het duurt tot het weekend voordat we normale temperaturen hebben voor mei. Het is dan 15 graden aan de noordkust tot 19 graden in het zuidoosten. Mogelijk krijgen we zondag weer een lokale warme dag met 20 graden. Het is dan vrij zonnig lenteweer.

Het vooruitzicht naar volgende week is wat dat betreft wat gunstiger. Er is een behoorlijke kans dat de temperatuur verder zal stijgen met waarden van 20-24 graden. In het binnenland kan het met 25 graden lokaal zomers warm worden. Het weerbeeld bestaat uit stapelwolken, flinke zonnige perioden en daarbij kan soms een bui voorkomen.

Dat de warmte na het weekend doorzet is verre van zeker. Een kleine verandering van windrichting betekent dat niet hele warme lucht, maar juist bijzonder frisse lucht over het land trekt.

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Open chat
Tip ons!