Algemeen

Stichting Amets zoekt vaste donateurs om voedsel te kunnen kopen

- advertentie -

Oldambt – In de huidige tijd zal het aantal mensen dat een beroep moet doen op de Voedselbank Oldambt erg toenemen. Wij zijn al enige tijd bezig donateurs te zoeken die maandelijks een klein bedrag overmaken naar de Stichting. Dit geld wordt alleen gebruikt voor de directe aankoop van voedsel.

- advertentie -

Er zijn veel mensen die maandelijks automatisch een bedrag laten afschrijven van hun rekening voor bijvoorbeeld de Postcodeloterij of de Bank Giro Loterij. Een automatische overboeking van slechts 5 euro naar de Stichting Amets zal dan nauwelijks merkbaar zijn. In tegenstelling tot de meeste goede doelen worden deze donaties niet gebruikt voor marketing, salarissen of andere kosten maar alleen voor de aankoop van voedsel. Er blijft dus niets aan een strijkstok hangen.

Doneren kan als volgt:
Automatische overboeking kan naar bankrekening NL35 RABO 0340 4433 32 met als omschrijving voedselbank Oldambt of eenmalig op onze website, www.amets.nl via de donatieknop.

Op de website van de Stichting Amets wordt bij de donatieknop keurig het totaalbedrag van de donaties en uitgaven weergegeven. Op de Facebook-pagina van de Stichting Amets en in het jaarverslag wordt verslag gedaan van de diverse aankopen.

Gerealiseerde Voedselbank Oldambt aankopen.
De Stichting Amets heeft diverse bedrijven bereid gevonden om tegen een laag tarief levensmiddelen te leveren.
– 3000 potten groente
– Kaas, die door de voedselbank vrijwilligers in plakjes gesneden en verpakt werd
– 5 pallets doperwtjes
– 400 kilo macaroni

(Lees verder onder de foto)

- advertentie -

Andere projecten van de Stichting Amets
Begin 2019 hebben wij Sonja en Peter de Stichting Amets (ANBI) opgericht met het doel anderen, zowel personen als stichtingen, te helpen problemen op te lossen waar ze zelf niet altijd een pasklaar antwoord op weten. In principe is onze hulp gratis, maar als wij iemand geholpen hebben stellen wij een donatie voor ons voedselbankproject bijzonder op prijs.

- advertentie - 

Een van de eerste projecten was advies geven over een levenstestament aan een ouder echtpaar. Wij zijn nu algemeen gevolmachtigde in deze levenstestamenten.

Voor een alleenstaande man zonder familie of vrienden in zijn directe omgeving, hebben wij hulp geregeld voor bewassing en kleine boodschappen, toen hij een langere periode moest doorbrengen in ziekenhuizen en revalidatiecentra. Wij hebben de contacten onderhouden met diverse medici en lokale overheden en instanties. Dit om zijn belangen te behartigen en om het extra luisterend oor te zijn bij gesprekken met de artsen zoals dit vaak geadviseerd wordt.

Voor de voedselbank Oldambt hebben wij iemand gevonden die hun heftruck wilde repareren en keuren tegen een speciaal tarief. De stichting Amets heeft dit uit eigen middelen bekostigd.

De stichting Amets heeft dit voorjaar de beschikking over een geheel ingerichte woning gekregen. Het is de bedoeling deze woning ter beschikking te stellen aan personen die tijdelijk (van een week tot maximaal 6 maanden) een alternatief onderkomen nodig hebben. Men wordt geen huurder, maar er wordt een vergoeding gevraagd voor gas, elektra, water, Ziggo enz.

– Om de druk van de ketel te nemen tijdens een scheidingsprocedure.
– Tijdens deze Covid-19 crisis een tijdelijke huisvesting bieden aan personen die de eigen omgeving niet willen besmetten.
– Tijdelijk onderkomen voor mensen van elders die dicht bij hun naasten willen zijn bij een langere ziekenhuisopname.
– Ook kan de spanning in huiselijke situaties zo hoog oplopen dat het raadzaam is voor een deel van het gezin tijdelijke een andere verblijfplaats te hebben.

U kunt contact opnemen met Stichting Amets door een email te sturen naar info@amets.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button