Algemeen

N33 gedeeltelijk op slot wegens onderhoudswerkzaamheden

- advertentie -

Zuidbroek – De N33 tussen Veendam en Siddeburen is van vrijdag 5 juni (vanaf 19.00 uur) tot zondag 7 juni (tot 12.00 uur) in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Rijkswaterstaat voert deze dagen onderhoudswerkzaamheden uit aan de weg.

- advertentie -

Onderhoud
De weg wordt elk jaar zes weekenden in delen afgesloten, zodat al het nodige onderhoud tegelijk gedaan kan worden. Daardoor zijn er geen stremmingen nodig buiten deze weekenden om. Tijdens de afsluitingen worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd, zoals maaien, reinigen van goten en kolken, vervangen van geleiderail, schoonmaken van verkeersborden en asfaltreparatie daar waar dat nodig is. Daarnaast worden de weekendafsluitingen ook gebruikt om op een aantal locaties de weg aan te passen om windmolentransport mogelijk te maken.

Veiligheid
De N33 is een autoweg zonder vluchtstrook. Daarom is het bij onderhoudswerkzaamheden noodzakelijk is om alle rijstroken af te sluiten. Door de weg steeds in delen volledig af te sluiten wordt de veiligheid van de weggebruiker en de wegwerker gewaarborgd.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button