Weerbericht

Bijzonder onstuimig en fris weer dit weekend

- advertentie -

Landelijk – Met een afwisseling van zon en buien kunnen we mooie luchten verwachten. Zondag is het rustiger weer met minder wind, maar ook weinig zon. Ook dan kunnen buien ontstaan. Na het weekend wordt het langzaam warmer en in de tweede helft van de week is de schaapscheerderskou voorbij.

- advertentie -

Het zonnige en warme weer hebben we halverwege de week al achter ons gelaten, maar nu krijgen we het hoogtepunt van de koude periode waarin we ons bevinden.

Onstuimig en fris weekend
Zaterdag wordt het met 13-18 graden net iets warmer, maar door een vrij krachtige zuidwestenwind is daar weinig van te merken. Voor het gevoel is het 8-13 graden. Behalve stapelwolken en zon kunnen we ook enkele buien verwachten. Daarbij kan onweer voorkomen. Zeker als de wind tijdens een bui uithaalt naar 65 km/uur lijkt het even herfst. Aan de kust kan de wind stormachtig worden met zware windstoten van 75-80 km/uur. Doordat er ook felle opklaringen zijn is het heerlijk weer om lekker uit te waaien op het strand en de drukte valt waarschijnlijk mee.

Zondag gaat de temperatuur een graadje omhoog en blijft het kouder dan de gebruikelijke 18 tot 21 graden. Er is minder wind, maar ook minder zon en opnieuw kunnen enkele regen- en onweersbuien ontstaan.

Na het weekend blijft het nog een paar dagen fris. In de tweede helft van de week neemt de kans op warm, zonnig en droog weer toe. Het kan 20 tot 25 graden worden en de schaapscheerderskou is dan voorbij.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button