Algemeen

Aangereden zwaan bij Old Wolde alsnog overleden

- advertentie -

Winschoten – De zwarte zwaan, die begin mei is aangereden aan de Blijhamsterweg in Winschoten, is helaas alsnog overleden. De zwaan ging plotseling de weg over, de automobiliste kon de watervogel niet ontwijken.

- advertentie -

Na de klap ging de watervogel het water in. Het personeel van de dierenambulance die al ter plaatse was kon het dier niet uit het water halen en waarschuwde de brandweerlieden van Winschoten. De brandweer is het water ingegaan en heeft de zwaan daarna gevangen.

Open botbreuk
“De zwaan hebben we toen gelijk naar de dierenarts gebracht. Hij bleek helaas een open botbreuk te hebben. De poot is toen in een spalk gezet. Wij hebben de zwaan toen naar de vogelopvang in Ureterp gebracht waar hij kon op knappen”, vertelt een vrijwilliger van de Dierenambulance Winschoten aan OldambtNu.nl.

“We hebben een paar keer contact gehad en het ging de goede kant op. Toen de spalk eraf is gehaald is de zwaan helaas overleden. We hebben met elkaar ons best gedaan om hem te helpen, helaas heeft dat niet mogen baten”, aldus de vrijwilliger.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button