Incidenten

UPDATE: Fors gaslek in Hongerige Wolf; brandweer ontruimt huizen

- advertentie -

Hongerige Wolf – Aan de G.Gernaatweg in Hongerige Wolf is momenteel een gaslekkage. Volgens de brandweer worden momenteel diverse woningen ontruimd. “Om de coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten goed te laten verlopen hebben we opgeschaald naar GRIP 1.” aldus de woordvoerder van de brandweer.

- advertentie -

Grip 1
Bij GRIP 1 is samenwerking nodig tussen de hulpdiensten. Er is gezien de aard van het ongeval coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten nodig. Ter plaatse wordt een Commando Plaats Incident (CoPI) samengesteld uit de operationeel leidinggevenden (Officieren van Dienst) van de verschillende hulpdiensten.

Zeker tien woningen zijn uit voorzorg ontruimd. Het is nog onduidelijk waar het gaslek precies is.

Geen stroom
De brandweer en netbeheerder Enexis zijn nog op zoek naar de exacte locatie van de lekkage. “De betreffende gasleiding zal worden afgesloten. Uit voorzorg zal ook de elektriciteit worden afgesloten, waardoor het dorp Hongerige Wolf zonder stroom komt.” aldus de brandweer.

Foto: Gerrie de Groot/ OldambtNu.nl

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button