Incidenten

Grensoverschrijdend politieteam ontdekt grote hoeveelheid gereedschap

- advertentie -

Bunde – Zaterdagochtend heeft het Grensoverschrijdend politieteam in Bunde een busje van een 44-jarige man aangehouden. In het laadruim van het busje ontdekten ze meer dan 100, deels hoogwaardige, gebruikte elektrische gereedschappen, waarvan hij de oorsprong niet kon verklaren.

- advertentie -

Controle
Het voertuig was op het knooppunt Bunde-West op de snelweg 280 tot stoppen gemaand en gecontroleerd. Na de verrassende ontdekking van gereedschappen, controleerden de ambtenaren alle serienummers van de gereedschappen, waarvan sommige werden gedupliceerd. Alleen al in Nederland bleken 37 elektrische gereedschappen als gestolen te zijn aangemerkt. Of de andere tools afkomstig zijn van diefstal, wordt momenteel verder onderzocht.

Daarnaast werden zes laptops en twee fotocamera’s en een verwisselbare lens gevonden.  Tegen de 44-jarige werd een strafrechtelijke procedure ingeleid.

Het Grensoverschrijdend Politieteam
Het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT) Bad Nieuweschans is een samenwerking tussen Koninklijke Marechaussee (NL), het directoraat Federale Politie Hannover en het directoraat Politie Osnabrück (Nedersaksen).

Het team voert gezamenlijke patrouilles uit in het Duits-Nederlandse grensgebied ter bestrijding van grensoverschrijdende misdrijven zoals mensensmokkel, mensenhandel, documentcriminaliteit, drugshandel, witwassen van geld en motorvoertuigencriminaliteit. Het team is gevestigd in het federale politiedistrict Bunde.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button