Algemeen

Nieuwe Pop-up Shop in Blauwestad

- advertentie -

Blauwestad – Vanaf komend weekend is het Redersplein in het Havenkwartier weer een Pop-up Shop rijker: Wijnprofessor opent aan de boulevard langs de haven een wijnwinkel. In de winkel tref je een gevarieerd assortiment aan Zuid-Franse wijnen.

- advertentie -

Wijnprofessor
Achter Wijnprofessor zitten twee wijnenthousiasten die graag en met passie over wijn praten. Tjidske van der Stoel (29 jaar) en Henri Grachten (65 jaar). Het motto van hun onderneming is Eerlijke wijnen voor jouw wijnmoment. Grachten: “Waarom eerlijke wijnen? We kennen de producenten van alle wijnen die we importeren persoonlijk; we zijn in hun wijngaarden en in hun wijnmakerij geweest, we weten hoe ze werken. Er zit maar één schakel tussen de wijn in het glas van onze klanten en het wijnvat van de producent: dat is Wijnprofessor”.

Webshop, en nu ook fysieke winkel
De wijnen uit het Zuidelijke Rhône gebied werden door Wijnprofessor tot voor kort alleen verkocht via de webshop. Van der Stoel: “We willen niet alleen wijn verkopen, maar ook het verhaal achter de wijn kunnen vertellen. Dat lukt tot op zekere hoogte met een website, maar er is natuurlijk niets leuker dan het persoonlijk contact met de klanten waardoor je ook kunt ingaan op hun specifieke vraag. Dat wordt nu mogelijk in onze Pop-up Shop. Ik zeg wel eens: we beginnen geen wijnwinkel, maar een wijnbelevingswinkel.”

Niet alleen wijn, ook workshops, proeverijen en cursussen
De wijnliefhebber kan natuurlijk in de winkel terecht voor een fles wijn, maar er is meer. Grachten: “Ik heb als wijndocent de afgelopen jaren cursussen verzorgd voor zowel particulieren als voor mensen die in hun werk met wijn te maken krijgen. We kunnen voor geïnteresseerden workshops en proeverijen op maat verzorgen, geïnteresseerden kunnen hiernaar informeren in de wijnwinkel”.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button