Weerbericht

Licht wisselvallig weekend voor de boeg

- advertentie -

Landelijk – Het weerbeeld laat dit weekend geregeld de zon zien, maar toch wordt het geen zonovergoten weekend. Zaterdag is vooral in de middag kans op een bui, op Vaderdag is de kans op enkele buien wat groter. Met zo’n 19-23 graden ligt de temperatuur op een aangenaam niveau. Let wel weer op de zonkracht, want die is met een UV-index 6-7 hoog en verbranding ligt op de loer.

- advertentie -

In het weekend van de zonnewende is het licht wisselvallig zomerweer. De zon schijnt geregeld, maar vooral landinwaarts is zaterdagmiddag kans op buien. De temperatuur stijgt naar 19-20 graden langs de westkust en in het Waddengebied. Elders stijgt het kwik naar 20-23 graden met de hoogste waarden in het zuiden en zuidoosten. Daarmee is de temperatuur heel normaal voor de tijd van het jaar.

De zon is weer fel met een zonkracht van 6 tot 7. Dat betekent dat de onbeschermde huid binnen 10-15 minuten kan verbranden.

Aangename temperaturen op Vaderdag
Ook op Vaderdag is het licht wisselvallig. Er is wat meer bewolking dan op zaterdag. In de ochtend is een enkel buitje niet uitgesloten en in de middag neemt de kans op enkele buien verder toe. De buien zijn licht en er zijn ook droge perioden waarin de zon een tijdje kan schijnen. De wind waait uit het zuidwesten en aan zee kun je echt uitwaaien met een vrij krachtige wind, windkracht 5.

De temperatuur is prima om lekker op pad te gaan, maar neem voor de zekerheid een paraplu mee. Het kwik stijgt naar gemiddeld 22 graden. Alleen aan de kust is het iets minder warm.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button