Algemeen

Wethouder Wünker neemt BuurtAED Kloostervallei officieel in gebruik

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen woensdag heeft wethouder Erich Wünker de BuurtAED aan de Galerij 6 te Winschoten officieel in gebruik genomen. Deze AED is het resultaat van de buurtactie die Quintin Stoetman heeft opgezet via de website BuurtAED.

- advertentie -

Samen met Margreet Leeuwerik heeft hij de buurt warm gemaakt voor deze actie. Dat het draagvlak groot was bleek wel uit de grote hoeveelheid donaties van buurtbewoners. Binnen 5 dagen was het streefbedrag bereikt en kon de AED aangeschaft worden.

Ook het wijkplatform heeft een belangrijk aandeel in deze succesvolle actie. Naast de donatie via de website hebben zij ook de kosten voor de installatie door Borgtechniek op zich genomen.

BuurtAED
Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer en zie wat jij kunt doen op www.buurtaed.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button