Algemeen

Politie lost afvaldumpingen in Noord-Nederland en Duitsland op

Regio – De politie, onder leiding van het Functioneel parket van het Openbaar Ministerie, heeft met de aanhouding van een 28-jarige man uit de gemeente Westerwolde 9 illegale afvaldumpingen opgelost. De zaak kwam aan het rollen door getuigen die reageerden op een oproep van de politie, die in samenwerking met de Duitse politie onderzoek deed.

- advertentie - 

In Duitsland vonden 5 dumpingen op verschillende plekken plaats. In juni werd er tenminste 3 keer in de provincie Groningen en 1 keer in de provincie Drenthe illegaal gedumpt. Het ging hierbij om grote hoeveelheden grof huishoudelijk- of sloopafval. De hoeveelheden waren soms van 10 tot 20 kuub. In het onderzoek kwam een bedrijf uit Ter Apelkanaal naar voren, aangezien er bij de dumpingen vrachtwagens van dit bedrijf waren gespot door getuigen.

Afgelopen donderdag werd daarop de 28-jarige eigenaar van het bedrijf aangehouden op verdenking van de lozingen. De verdachte, en ook zijn medewerkers, bleken niet in het bezit te zijn van de juiste papieren om deze vrachtwagens te besturen en hielden zich ook niet aan de regelgeving met betrekking tot de tachograaf. Hiervoor hebben zij een proces-verbaal ontvangen.

 


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button